De ochtendstond ten huize A-mama #boostyourpositivity

Meestal gaat de wekker op werkdagen tussen half 6 en 6, afhankelijk van op welke locatie mijn vriend moet werken. De wekker staat aan mijn kant, dus ik word daar ook wakker van. Vroeger moest ik hem dan meestal nog een paar keer wakker schudden. Tegenwoordig (afhankelijk van hoe vaak de dochter heeft gespookt die nacht) geraakt hij meestal zelf wel uit bed en draai ik me nog even om.
Maar niet voor lang, want het is zo bij ons de ‘regel’ dat hij zijn eigen boterhammen uit de vriezer haalt en ik ze dan vervolgens ga smeren. Dit is zo gekomen doordat hij “voor mij” 80km verhuisd is en dus veel verder moet rijden om te gaan werken. Dan vond hij het wel fair dat ik dan ook maar iets moest doen om het hem ’s morgens gemakkelijker te maken. U merkt ongetwijfeld de frustratie, want het is dus niet echt mijn vrije keuze om dit te doen (als ik blijf liggen, komt hij me zelfs wakker maken als hij merkt dat ze nog niet gesmeerd zijn..) OK, hij moet nu veel verder rijden en OK, hij kan iets vroeger in de auto zitten hierdoor. Maar daardoor sta ik wel elke morgen een beetje gefrustreerd zijn brood te smeren…

Voordat de dochter er was en ik nog een “start-to-“runner was (een echte loper ben ik nooit geweest), was dit het moment om mijn loopoutfit aan te doen en een rondje te gaan joggen (niet elke morgen hoor). Ik vind het nog steeds jammer dat ik dit niet meer kan doen (aangezien ik de slapende dochter moeilijk alleen kan achterlaten), want het zorgde echt voor een frisse kop (en 5 kilo minder :-))!

Tegenwoordig is dit het moment om nog even terug in bed te kruipen met mijn boek. Ik ga niet terug slapen, want dan word ik een beetje later alleen maar groggy wakker. Ik lees dus nog een beetje in bed tot een uur of 7. Vervolgens een verfrissende douche en tijd voor mijn ontbijtje. Hier is het nog een beetje zoeken, want na jaren aan een stuk ’s morgens een kom Kellogg’s K te eten, eet ik sinds kort havermout! Ik kwam het op zoveel blogs tegen en ik was die cornflakes toch wat beu (en iets te veel calorieën). Dus nu maak ik havermout. Geen extra gedoe hier, gewoon een pakje “express outmeal” dat in de microgolfoven moet.  Maar k moet zeggen, het smaakt me wel! En dan eet ik dat op terwijl ik nog even rustig een tijdschriftje lees. Lekker relax!

20151002_073703

En die dochter dan? Zullen jullie denken. Wel, die slaapt doorgaans tot een uur of acht. Eigenlijk moet ik haar zelfs meestal wakker maken (natuurlijk word ze altijd om half 8 wakker op de dagen dat we kunnen uitslapen :-)). Dan hup, aankleden, flesje melk erin en die is klaar om te vertrekken.

En dat werken dan? De crèche is vlak bij mijn werk, dus eerst effe de dochter daar afzetten en dan begint mijn werkdag doorgaan rond half 9. Want ik heb het geluk om op 7 minuutjes rijden van mijn werk te wonen. Als dat niet relax is!

Soms zou ik mijn ochtendroutine nog wel wat willen aanpassen. Ik zou wel eens iets anders willen doen dan dat half uurtje lezen in bed. Bijvoorbeeld yoga doen ’s ochtends (ook al zoveel blogs gelezen over yoga met Adrienne) of iets anders sportief (heb een keer touwspringen geprobeerd, maar heb beetje schrik dat onze onderburen wakker zullen worden van het gespring). Voorlopig heb ik daar echter de fut niet voor. Maar mss dat ik er een keer blogs over ga schrijven en zo wat motivatie vind.

Voorlopig dus weinig problemen hier s ochtends. Het is echt een aanrader om dicht bij je werk te wonen! En om een dochter te hebben die lekker lang slaapt (maar dat kan je natuurlijk niet zelf beslissen :-))!

Advertenties

3 gedachtes over “De ochtendstond ten huize A-mama #boostyourpositivity

  1. Bij ons thuis ben ik ook de verantwoordelijke om alle boterhammen op tijd in alle boterhamdozen te stoppen. Het enige verschil is dat het bij mij wel uit vrije wil is, ’t zou eigenlijk niet pakken moest hij mij “dwingen”. Kan je ze ’s avonds niet uit de vriezer halen, zodat hij er ’s morgens enkel nog beleg tussen moet zwieren?
    Oh, en dat lopen: zo herkenbaar. Ik blijf ook een start-to’er. 🙂

    Like

  2. Ook blij dat ik dicht bij mijn werk woon. Kinderen die enkel uitslapen als ze niet moeten en omgekeerd dat ken ik ook 🙂 Het lopen komt er bij mij ook niet meer van, heb me ook een springtouw gekocht maar het is er nog niet van gekomen. Herkenbaar! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s